Drömtillvaron

I full gång med jobb. Jag älskar det jag gör på många sätt. Men jag upplever också att jag är lite i fel sammanhang egentligen. Mina fokusområden ligger långt ifrån övrig verksamhet och det blir oerhört ensamt. Ingen vet vad jag gör och ingen är heller intresserad av det. Sen har jag massor med andra, som jag samverkar med och som jag vet uppskattar mig och mitt arbete. Men det blir tungt att inte ha någon att bolla saker med i vardagen. 
Sen skulle man ju kunna önska lite mer av lönen. Men, men. Jag har ett arbete iaf. 

Trivs förvånansvärt bra med singellivet. Har inga problem med att varken vara själv eller hitta vänner att umgås med när jag känner för det. Men någonstans finns ändå en önskan om att hitta någon att dela livet med. Som det känns enkelt och naturligt att vara med. Någon att sakna och längta efter. Men ju äldre jag blir desto bättre vet jag vad jag vill ha. Det borde vara en fördel. Men medför att jag är inte lika formbar längre. Och det gör det svårare att fungera ihop med någon som har sina sätt att vilja ha det. 

Sen emellanåt längtar jag bara efter tystnad. Struktur och enkelhet. Slippa intryck. Få vila. 
Älskar att drömma om semester. Planera för att resa. För iväg hemifrån är allt mycket mer rofyllt. Inga tider att passa. Inga krav. Inga måsten. Den tillvaro som en semester på annat håll medför för mig ger en ångestfrihet som egentligen är allt jag önskar av livet. Vakna utan en klump i magen och ett tryck i bröstet. Komma hem på eftermiddagen utan spända axlar och huvudvärk. Somna utan att vrida och vända på mig halva natten. 
Så jag drömmer om nästa resa. Nästa andningshål. Och tänker att jag måste finna den sortens ro i vardagen på något sätt för att orka resten av livet om det blir långt. 

(null)
En ständig påminnelse till mig själv.


Gammal?

Inte varit inne på Malmöfestivalen något alls i år. Det har inte lockat. Men så frågade en kompis om jag ville med in en stund den sista dagen… Så ställde in mig på det. Sen avbokade hon samma morgon för en myskväll med pojkvännen. Tråkigt, men inte mycket man kan säga om det. Såklart är ens respektive prio och de har haft det lite dåligt på sistone så tror det var helt rätt beslut av henne att lägga fokus på honom igår. 

Men jag tog bussen in ändå. Bara en kort stund för att se bandet Dressed to thrill (tribute till Kiss). Lät som det skulle kunna vara bra. Och har så fina minnen från konserten med Kiss på Scandinavium för några år sedan. Men det här var inte alls bra. Hade nog behövt en hyfsad promillehalt i blodet för att kunna ryckas med av detta…

Tog bussen hem igen och var hemma strax innan midnatt. Fulla ungdomar och folk i åldern 50+ med livskriser i trängsel är inte alls min grej. (Det har nog aldrig varit). Jag älskar musik. Och gärna live. Men omständigheter som dessa skapar bara stress och ångest i mig. Jag kan inte njuta av upplevelsen när allt runtomkring är så oorganiserat och kaosartat. Om det gör att jag upplevs gammal/min mentalitet är som en 85-årings, så får det väl vara så. Jag är rätt nöjd med att ha börjat förstå vad jag vill ha och behöver för att må bra. Sen att det inte alltid går att få det så och jag måste hitta sätt för att hitta lugn i kaos är en annan sak. 

(null)


Ännu en vecka

En vecka med barnen till ända idag. Den gick snabbt den med. 
Vi har gjort sushi, bakat cheesecake, spelat shuffleboard, sett deadpool på bio, kollat på ett hus, färgat hår och gjort piercingar. 
Bland annat. 
Barnen är lediga en vecka till som de spenderar med sin pappa. För min del är det jobb som gäller redan nu. 

(null)


Två veckor som bara försvann!

Två barnfria veckor. Hade inga planer. Skulle bara vara tänkte jag. Sen började jag planera in lite smått. En lunch i Malmö med en fd kollega. En dag med en annan god vän ute på äventyr. Konserter med Jay Smith, Takida och Stiftelsen. (Jag var mest taggad på Takida, men blev positivt överraskad av Stiftelsen). Vilket alltid är kul när man kan hitta nytt att gilla och lyssna på. 

En utflykt till Solnäs gård och Borgeby. Hann med både slott och kryddgård. Inköp av lavendel ledde till storbak av lavendelbiscotti, toscakaka och bananmuffins. 
Fika i trevligt sällskap (för att få hjälp att äta upp kakorna), ett besök på Gislöv marknad. Och så ytterligare ett spabesök med middag och övernattning. 
Nu kommer barnen igen vilken sekund som helst och jag undrar vart dessa veckor tog vägen. Är så trött - jag som skulle vara utvilad nu! 

(null)

Vet att det kan vara lite tråkigt att jag är så restriktiv med namn och bilder på andra. Men vill aldrig lämna ut någon. Skulle såklart kunna fråga om det är okej, men tänker att det här mest är mitt forum. Med tankar och funderingar. Så andra får även fortsatt var lite anonyma här. 


RSS 2.0