Ruta ett

Tillbaks på ruta ett. Tror det ligger något i min känsla av att inte riktigt passa in i den här världen. Jag resonerar så fel och tenderar ge andra människor alltför stora och viktiga roller i mitt liv. 


Jag sätter mig själv åt sidan för att uppfylla andras drömmar lite för ofta. Och när jag sen tömt mig på energi (och pengar) så står jag där och inser att jag inte får detsamma tillbaka. För att de flesta står sig själv närmast. Och det är antagligen så det ska vara. Så det måste vara för att fungera med och bland andra människor. Men det gör inte min besvikelse mindre. Och det gör känslan av att ha blivit utnyttjad så svår att mota bort. Som ut ett grått töcken växer den sig starkare inom mig. Fyller bröstet som nyss var varmt, ömt och fullt av kärlek med förvirring, självförakt, sorg, besvikelse och smärta. 


Det är så svårt att förstå hur något som bottnar i kärlek hos mig kan tas emot av någon annan. Nyttjas av dom, bidra till glädje och få dem att växa. Men också utan att generera något tillbaka på sikt. Jag ger tills jag är tom och väntar ständigt på att någon ska vilja fylla på mig. Ge mig kärlek och omsorg. Ta hand om mig, skämma bort mig och få mig att känna mig viktig, sedd, uppskattad och älskad. Men det blir aldrig så. Och när jag har slut på ork, när jag inte kan ge mer. Då tar också relationen slut. För då finns inget mer att hämta i den. Inte för någon. Så jag bygger upp mig själv igen. Intalar mig att den sanna kärleken inte bara finns i min fantasi. Bygger upp mitt energiförråd, sparar pengar, längtar efter någon värd att ge allt. Någon jag känner för. Någon jag tror på. 


Sedan blir det ändå samma sak igen. Och jag får börja om igen. Borde kanske bara inse att jag är den sorts människa som ska leva själv. Att det blir bäst så. För alla. Allra mest mig själv. Jag är trots allt gladare, tryggare och har bättre ekonomi när det bara är jag, barnen och katterna. Och vi har ju egentligen allt vi kan önska. Vi har varandra. 


(null)




Året som gick.

Fort gick det i alla fall. Och mycket hann jag med trots att det emellanåt känns som jag bara står och stampar. 

Året dessförinnan sammanfattade jag i både text och bild. Och det är ju lite kul att ha. Så nu ska jag göra ett försök att få ihop även 2023. Kanske inte lika omfattande, men ändå! 


Började året i London tillsammans med barnen. Fantastisk resa där vi hann med så mycket kul och där vi kunde ta varje dag precis som den kom och utifrån vår vilja och våra förutsättningar. 


(null)


Jag kom hem med en rejäl förkylning som satte sig på luftvägarna. Och för första gången på många år fick jag inse att jobb var uteslutet och sjukanmälde mig. (Och fick beröm av min chef (!) för det framsteget att faktiskt vila när jag behövde). 


Födelsedag och blev överraskad av familjen som dök upp lagom till middagen! Fick dessutom flera paket med posten. Har nog aldrig blivit så uppvaktad någon gång förr. Nästan så jag började undra vad som stod på. 

Men helt underbart såklart att få känna sig så älskad och viktig för alla de som är viktiga för mig. 


(null)


Katterna fyllde också år, 3 respektive 2. De firade med afternoon tea tillsammans med väl utvalda gäster. Scones, muffins och massa tillbehör. Och fick presenter. (Men lagom tills det var dags för charader så avvek de för att sova middag). 


(null)


Barnen slutade fyran respektive nian!! Jag har med andra ord sedan i augusti ett barn som går på gymnasiet - hur galet är inte det?! 

Blev ingen utlandsresa denna sommar, men vi hittade på en del tillsammans ändå. Spiderman på bio, break room, bowling, shuffleboard, Liseberg och massa annat som jag redan glömt. 


(null)


Hela tre klassiska konserter hann jag med under året, först ut var Tjajkovskij, sedan Schumann och slutligen Beethoven. 

Lite andra konserter blev det också. Crazy Lixx, W.A.S.P, Scorpions, Metallica och Albin Lee Meldau. Dessutom två shower med mycket skratt. Dels "Mamma ljuger" med vänner i Malmö och dels "Skäringer & Nessvold" i Göteborg med syster. Och så utställningar av Banksy och Van Gogh! 


(null)

Det har verkligen varit ett vänskapens år. Funnit en del nya vänner och umgåtts mer med de gamla också. Luncher, middagar, konserter, kvällar med vin, dans, film, en och annan övernattning, spel, fester och såklart - kaffe/fika :)


(null)


Julen spenderades med barnen, familjen och släkten ute i de småländska skogarna. Välbehövligt, underbart, men också lite svårt och sorgligt på samma gång. 

Och sist (inte sist under året dock) men inte minst så kom jag äntligen vidare i livet… Tvingades tillslut ge upp och släppa taget om det gamla. Och när jag lyfte blicken så stod han där. Det har inte varit lätt att öppna upp och våga vara sårbar igen. Men jag försöker och han är tålmodig. 

Det nya året började vi tillsammans i Prag. Med slott, kyrkor, broar, museer, öl, god mat, bad, shopping och välbehövlig tid för vila och varann. Sämre start kan man ha. Nu hoppas jag på en minst lika bra fortsättning! 


(null)





Nytt år - nu är det 2024

Vilken jul det blev… Så mycket känslor av både sorg och glädje. Sedan nyår på resande fot.
För trött för att skriva, så får bli lite bilder istället denna gång :)

(null)


(null)


(null)


(null)




RSS 2.0