Allt det andra…

…eller en del av det i alla fall. 
Av det som framkom vid utredningen alltså och som jag lovat berätta mer om. 

En intressant sak (tycker jag) är att jag alltid sett mig som tydlig. Men att vara tydlig i det man säger och samtidigt ha ett kroppsspråk som avviker… Det gör mottagaren osäker. Människor över lag tenderar väga in mer i kroppsspråk, gester och genom ögonkontakt än i just det som uttrycks i ord. 
Så jag inser ju - jag är inte konsekvent tydlig för andra. För jag använder kroppsspråk i stor skala för att avleda, i liten skala för skärma av och ögonkontakt - den undviker jag helst i den mån det går. Men på "ett mycket subtilt och skickligt upparbetat sätt för att inte framstå som besvärad eller avvikande". Fler ord från utredningen som jag vet att det ligger något i. Och som jag förstår antagligen orsakat en del svårigheter genom åren i samspelet med andra. 

En annan sak, på samma linje är min tro på att jag är bra på att läsa av och känna in andra. 
Jag är bra på att känna in. Fånga upp och läsa av stämningen. Det är inte detsamma som att läsa någon annans kroppsspråk och uttryck. 
Det är någon jag inte ens reflekterat över tidigare. Nästa blir lite chockad när jag förstår det. Hur fel jag haft som tänkt att det är en och samma sak. 

Tröttheten? Oförmågan att orka 9-17 varje vardag? Behovet av vila efter bara några timmar i taget? Det tar energi för mig att försöka tolka, omvandla och hantera sådant som för de flesta är relativt enkelt. Samtidigt så fick jag bekräftat det jag alltid själv tänkt. Att jag kompenserar genom att när jag väl har fyllt på med energi vara både effektiv, snabb, kreativ och vass. "Begåvning och snabbhet i tanken betydligt över medel". 

Har ingenting med texten ovan att göra. Men händer mig rätt ofta 🙈;

(null)

(null)
(Svarta jeans, ingen katt. Vilket jag först trodde).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0