Repris av Inferno ikväll, söndag =)

Måste påminna er som missade i torsdags...
I kväll visas reprisen av Inferno!

SVT 1 klockan 22:00 är det som gäller.

Då kan ni se mig, Rebecka, Samir m.fl på tv igen :-)



Kommentarer
Postat av: Carin

Jättebra program!!!

2010-10-17 @ 22:21:07
URL: http://nursen.blogg.se/
Postat av: Babyborderline

Hej!



Såg DIG på tv, NYSS! Vad KUL! Vilket grymt program! Och vilken grym mamma du är! Helt otroligt! Man känner sig som helt plötsligt lite mindre ensam liksom... :)



Många kramar

2010-10-17 @ 22:36:39
URL: http://babyborderline.wordpress.com
Postat av: karl-gustaf ryderup

Hej och tack modiga och starka du att du ställde upp i inferno. Attityderna måste ändras, det är inte bara en uppgift för politiker och vårdpersonal. Utan för oss alla.

Hälsn K-G

2010-10-17 @ 23:04:26
Postat av: carola

själv känner jag mig som världens sämsta mamma idag.

Varit nere hela helgen, vet inte om det är för att jag trappar ner på min antidepressiva.

Varit så elak och arg, ena stunden ledsen.



Hoppas din helg varit bra

kram

2010-10-17 @ 23:25:07
URL: http://mammacarola.blogg.se/
Postat av: Jenny

Carin

- Tack, vad kul att du gillade det! :-)



Babyborderline

- Tack snälla, fina du! Inget värmer som att höra att någon tycker man duger som mamma. Och du är aldrig ensam - få har berört mig som du!!



Karl-Gustaf

- Tack för fina ord! Och kloka! För så är det ju, att vi som själva har erfarenheten kan bidra mest till en förändring av attityderna genom att visa på hur hur det faktiskt är och vad det innebär!



Carola

- Sådana dagar har man. Det får man ha!

Dagar som känns tunga och ledsna. När man blir arg för ingenting och sen får dåligt samvete...

Det gör dig inte till en sämre mamma. Bara mänsklig. Jag har bestämt mig för att tro på att visa alla känslor. Och om det behövs förklara. Säga att man kan bli arg och ledsen och ha en dålig dag. Men att det går över sen. Och man blir glad igen.

Du gör ett toppenjobb som mamma, det kan med all säkerhet dina barn intyga! ;-)



Många kramar till er alla /Jenny

2010-10-17 @ 23:59:57
URL: http://remiss.blogg.se/
Postat av: jenny

Hej.

Jag bestämde mig efter att ha sett dig på tv att börja blogga om min sjukdom som är som din, bipolär....jag har ett långt förlutet som bloggare, så det är inget nytt för mig. däremot är det väldigt nytt att just blogga om sjukdomen. det finns endast tre personer i mitt liv som vet om hur jag mår.

och just nu kan jag inte påstå att jag är på topp....tredje natten utan sömn...

känslan jag fick var, att kanske det kan hjälpa mig att skriva, men kan det hjälpa någon mer?! då skulle jag bli hur glad som helst....för någon att dela erfarenheter med, det får man söka med ljus och lykta efter.

Kram

2010-10-18 @ 00:54:07
Postat av: Jenny

Hej Jenny!

Vad kul att du blev inspirerad till att börja blogga! För mig att bloggen varit till stor hjälp på många sätt. Först var den en kanal ut till familj och vänner för att dom skulle få se hur jag mådde och vad som hände i mitt liv. Sen blev det som terapi att få skriva av sig när jag mådde dåligt. Sen fick jag vänner, andra med samma eller liknande problem och kände mig mindre ensam. Idag gör det mig så lycklig när folk skriver och tycker att dom får stöd genom bloggen. Att jag lyckas hjälpa någon annan!



Hoppas att du får samma fina upplevelser genom din blogg! Jag tror den behövs - för många!



Kram Jenny

2010-10-18 @ 02:01:42
URL: http://remiss.blogg.se/
Postat av: Anonym

hej!!



Jag hitta dig genom facebook.. Missa Inferno =(, hittar inte den alls på svt play!!! Vet ngn var man kan kolla på den i internet =/?

2010-10-18 @ 12:20:46
Postat av: Jenny

Hej!

Det går alldeles utmärkt att kolla på Infernos första avsnitt på nätet! Här kommer länken:



http://www.ur.se/play/158882



Kram Jenny

2010-10-18 @ 13:38:13
URL: http://remiss.blogg.se/
Postat av: Tappaintehoppet

Hej, såg programmet på tv och ville bara kika in på din blogg. Tack för att du ställde upp i programmet och berättade. Jag bloggar sen ett par år om min dotter som är bipolär, m fl diagnoser. Hon gillade programmet också och kände igen sig. Tack, och lycka till.

2010-10-20 @ 14:13:51
URL: http://tappaintehoppet.blogspot.com/
Postat av: Sonia

Tjena.

Såg nyss Inferno på ur play o tänkte skriva några rader. Både jag o min sambo är bipolära, men olika typer. Jag har nu jättebra meds som gör att jag känner mig som mig själv igen. Har ibland små dippar o toppar men inte som förut alls. Nu är de typ 1/8-del kanske mot förut. Flera månader depression mot några dagar är rätt skönt.

Tänkte på du sa om att någon skrivit att det var orättvist att skaffa barn när man har en psykisk sjukdom o vi har diskuterat den frågan väldigt mycket. Men jag kom fram till att det är minst lika orättvist av en person som vet att de har tex cancer i familjen att skaffa barn. O det är lika orättvist att skaffa barn när man är idiot för dem har vi så de räcker =oP Skämt åsido, det med kriminalitet fattade jag inte. Skön fördom! Hoppas du får meds för livet är så mycket lättare med dem än utan. Utan är som att medvetet skada sig själv. Har litium o voxra o den kombinationen för mig är guld. Voxra får mig att må så himla bra (plus att jag tack vare den tappade 14 kg) Hade en annan antidepp innan men den hjälpte inte alls, hjälpte bara till med övervikten. I vilket fall som helst - vi är många o vi är olika, men lika bra för det.

2010-10-20 @ 15:45:46
Postat av: Sonia

Btw, till den som ville se programmet (visas på repris idag 20/10 00.30 men lite för sent för vissa kanske) så finns den här



http://www.ur.se/play/158882



Rekommenderar även denna sidan



http://bipolarna.se



För o av bipolära för att stötta, informera och bara finnas där för bipolära, anhöriga mfl.

2010-10-20 @ 15:47:49
Postat av: Jenny

Tappaintehoppet

- Tack!! Och vad kul att ni såg programmet och att det kändes som att det gav en bild som ni kunde känna igen.



Kramar Jenny



Sonia

- Vad härligt att du fått mediciner som hjälper och som du mår bra av!! Håller verkligen med dig när det gäller barn - har funderat mycket kring det och det finns många som i så fall inte "borde" skaffa barn om man ska tänka så... Men tror inte man är en sämre förälder pga en viss diagnos. I slutändan så handlar det mesta om vem man är, som individ.



Tack för länkarna till Inferno & Bipolarna också!



Kramar Jenny

2010-10-20 @ 19:14:51
URL: http://remiss.blogg.se/
Postat av: karl-gustaf

Tack Jenny för ditt trevliga svar och kloka. Jag har i dag tiitat på Inferno del 2 och programmet om psykisk ohälsa 1 tim och 30 min. Har personer i min bekantskapskrets som är bipolära och schizofreni. Har ångest och depression själv. Har man rätt att i bland bli förbannad på folk som har okunskap och fördomar. Vi med psykisk sjukdom är ju inte farligare än andra.

2010-10-25 @ 00:32:30
Postat av: Jenny

Karl-Gustaf

Folks fördomar kan ibland vara skrämmande! Men ofta bottnar dom ju i en rädsla för det man inte känner till...så att sprida kunskap är en viktig del i att få ett annorlunda samhällsklimat tror jag.



Och det är nog väldigt lätt att tro att allt som har med psykisk sjukdom att göra blir "farligt" och att det handlar om farliga och okontrollerade människor... Vilket sällan stämmer.

Jag till exempel, är nog den minst farliga jag vet ;-)



Kram på dej/ Jenny

2010-10-25 @ 20:50:14
URL: http://remiss.blogg.se/
Postat av: karl-gustaf

Kram på dig själv, tack för dina kloka kommentarer. Vi är rädda för det vi inte vet, så sant. En fråga, skall man tala om varför man har Sjukpension eller ej? Jag vill inte stöta bort folk, om de blir. Tyvärr skäms jag för att jag har, psykisk ohälsa och inte jobbar. Jag är nog ock så den minst farliga jag vet.

Må så gott KARL-GUSTAF

2010-10-29 @ 22:55:02
Postat av: Jenny

Svår fråga det där, Karl-Gustaf...

Det är nog väldigt individuellt vad som känns rätt. Antingen kanske ta ett beslut att säga samma sak och vara helt öppen mot alla eller att anpassa vad man säger efter vem man pratar med?



Jag för min del, skulle inte ljuga om någon frågade, men i vissa sammanhang, där det faktiskt inte spelar någon roll så säger jag inget alls. Eller något i form med "jag är utbildad inom det här, men är/har varit sjukskriven så jag jobbar bara 25%. Ingen brukar fråga så mycket mer utan nöja sig med det svaret.



Har du 100% sjukersättning?



Kram Jenny

2010-10-29 @ 23:02:47
URL: http://remiss.blogg.se/
Postat av: Victoria

Tack för att du delar med dig av din vardag, jag är själv biopolär, med maniska inlag, är dock nu inne i en depresions period, så jag har precis fått utöka min medicinering. Vilket har lett till att jag mår ännu sämre, som jag ofta gör precis i början. Jag äter själv Litium och det har verkligen fått mig på banan igen, men du provade det, vad var det som hände för dig, eftersom det inte fungerade.

kram Victoria från Gävle

2010-11-01 @ 15:49:06
Postat av: Jenny

Hej Victoria!

Tack!

Ja, jag testade det. Under en ganska lång period och i massor av olika doser, men det blev inte bra.

I början svarade jag inte alls på det. När man mätte halterna i blodet (som man ju ska göra varje vecka vid instättningen) stämde dom inte alls med förväntade värden. Det var som att min kropp inte förstod att den fick medicin... Sen bara över en natt fick jag skyhöga värden och blev jättedålig. Bara sov och var knappt kontaktbar under 3 veckors tid. Efter det fick jag byta till Lamotrigin som var bättre för mig =)

Vad skönt att Litium var rätt för dig och att det har hjälpt dig tillbaka!!



Kramar Jenny

2010-11-01 @ 20:29:12
URL: http://remiss.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0