Konsertkväll

Sminkar mig sällan till vardags. (Och eftersom jag inte går ut överdrivet ofta så sminkar jag mig sällan överhuvudtaget). Men igår bestämde jag mig för att i alla fall försöka…


(null)


Ett litet orosmoment innan igår har varit att råka träffa den jag ursprungligen skulle gå med. Han är den sista personen i världen jag hade velat möta. Jag kan bli rädd i stunden om någon är väldigt arg på mig. (Dåliga minnen som gör sig påminda och väcker den känslan). Men den här mannen är jag rädd för på ett helt annat plan. Jag är på riktigt rädd för vad han skulle kunna göra eftersom han känns oerhört aggressiv och labil. 


(null)

Tror ofta på en mening, vill gärna göra det. Men i det här fallet var jag bara dum som trotsade magkänslan med en person jag egentligen direkt kände var fel.


Bara sälj biljetterna, sa en vän. Jag övervägde faktiskt det alternativet, men insåg sen att jag ville verkligen gå. Och inte låta mig skrämmas av honom mer. Däremot ville jag helst inte gå själv, (men hade nog kunnat göra det i ren trots).  

Frågade ändå hur många som helst om de var intresserade av att följa med. Men ingen som kunde eller ville.


Hittade sen en grupp på fb där jag frågade om någon ville ha en biljett och mitt sällskap på köpet. Fick snabbt kontakt med en man som verkade trevlig och seriös. Vi hann snacka (läs skriva) lite med varann, och när konserten sköts upp träffades vi ändå senare den veckan och tog ett glas vin. Bestämde att vi skulle gå tillsammans på nya datumet istället. 


Blev upphämtad och fick skjuts in till Malmö där vi började kvällen med mat och några öl innan vi begav oss mot konserten. 

Precis innanför dörrarna ser mitt sällskap nån han känner och går fram och kramar om personen i fråga. "Vad bekant han ser ut" hinner jag tänka innan jag inser att det är mitt ex bror!

Vet inte vem av oss tre som såg mest förvirrad ut över hur vi alla kände varann och hur liten världen tycks vara ibland. (Förmodligen jag, som är den minst "socialt coola" av oss).

Men jag hämtade mig snabbt och bortsett från att min rygg kändes som den skulle gå av efter tre timmars stående när konserten var slut så var det en riktigt trevlig kväll på alla sätt! 


(null)


Hade nästan glömt hur bra det kan kännas att dra till sig uppskattande blickar. Jag vet…det är väldigt ytligt, men jag behövde verkligen den boosten. Mitt sällskap tyckte inte riktigt det vara lika kul. Han muttrade något om hur jävla respektlöst det är att stöta på någon som helt uppenbart är där med någon annan.

(Lite skämtsamt, lite på allvar. Men vi pratade om det och var väldigt eniga i frågan). 


Men med en publik som till 90% bestod av män så var det kanske inte så konstigt egentligen. Även om jag kan hålla med om att det är en sak att titta lite diskret och en helt annan att börja snacka och öppet flirta med någon som är där i sällskap med någon annan. En del av dem var så tydliga att inte ens jag kunde missa det. Och det vill inte säga lite! 

(Nu var inte gårdagen en dejt av romantiskt slag. Men det kunde ju omöjligt någon av de andra som var där veta).









Allt som ändå går att fixa!

Fick för ett tag sedan fakturan på bilförsäkringen. Strax över 6000 kr för ett år. Det är väldigt mycket pengar. Särskilt i nuläget. Sen började jag kolla upp andra alternativ, jämföra priser och bestämde mig för att hur jobbigt det än kändes så skulle jag  ringa de där samtalen och se till att få ett bättre pris. Har såklart skjutit upp det i säkert två veckor nu för att det känns så jobbigt. Men idag så tog jag tillslut tag i det. Och nu är fakturan istället på 4000 kr. Jag är så himla glad över mina "sparade" pengar!  (Och att jag vågade). 


Nu väntar också en välbehövlig helg. Tröttare än tröttast efter intensiv jobbvecka och massor av pollen… Men längtar faktiskt till måndag också för en gång skull. Då hoppas jag att konserten med W.A.S.P blir av. Ser även fram emot att se Crazy Lixx som är förband och att börja kvällen med att gå ut och äta. Känns superlyxigt med en sån kväll en vardag!


(null)


Har flera sådana grejer inbokade framöver. Konserter, teater, spa och stand-up. Plus lite grejer som Kodachicon och Scifiworld med barnen. För att de vill, (jag inte lika mycket). Men som tur är även en vän med barn som ska med. Behöver nog tvingas med ut emellanåt. Även på sånt jag inte själv skulle ha valt. Det berikar och jag vet att det uppskattas att jag visar intresse och följer med. Vilket är anledning nog.  

Haft det jobbigt med det ett tag. Så pass mycket att en del vänner blivit lite smått irriterade på att jag inte bara kan förstå och acceptera att de faktiskt vill spendera tid med mig och dessutom synas med mig ute. Jag vet hur fånig jag är, men kan bli så orolig över att jag egentligen inte är önskad. Tankar som bäst bekämpas i sällskap av människor som ser på mig med värme. 

(null)







Någon som är som…mig!

I förra veckan träffade jag en god vän härifrån bloggen över en fika. Han "hittade hit" för snart femton år sedan och blev kvar. Dessutom vågade han kontakta mig där i början, mina tragiska, deppiga inlägg till trots. Och det blev början på en väldigt unik vänskap. 


Eftersom vi båda bor i Skåne så ses vi ibland över en kaffe. Uppdaterar varann om livet. Förundras över hur parallella våra livslinjer tycks vara och att vi inte bara fann varann där i mörkret en gång i tiden, utan också fortsatt följas åt. Vi resonerar, tycker och känner oerhört lika. Vilket medfört att jag känner mig både trygg och uppskattad i hans sällskap. Det är få som jag är riktigt bekväm med på det sättet. 


För kanske två veckor sedan blev jag tillfrågad av en bekant från förr på P4 om att medverka i ett program om bipolär sjukdom. Hur det trots allt kan fungera att leva ett "normalt" liv. Jag fick tacka nej med motiveringen att den diagnosen aldrig borde ha satts på mig. (Men erbjöd mig att höra mig för och hitta någon annan som kunde, ville och passade in på dessa kriterier). 


Och just det (bland annat) diskuterade vi över fikan. Vilka erbjuds egentligen att synas och höras i media? Vad är viktigast för de som själva mår dåligt och är mitt uppe i sitt dåligt mående - vill de höra någon som är återhämtad berätta om att de lever helt okej liv idag? Eller vill man kanske snarare höra om andra som liksom en själv kämpar, som man kan identifiera sig med? Vem är dessa inslag och program till för? 


Han menade att min blogg en gång i tiden var en livlina just för att den inte fokuserade på att lyfta hur bra livet kan bli trots en diagnos. Utan tvärtom beskrev hur jävligt det kan vara. Hur svårt det är att befinna sig i den där svarta sörjan på botten. I ett självförakt som bara växer av varje ny dag med nya misslyckanden. Att fler känner så. Att någon förstår vilka monster man kämpar emot. Jag tror det ligger mycket i det. Precis som jag skrev om för några inlägg sedan. Det är skönt att läsa eller höra någon annan uttrycka precis det man själv känner. Och för en stund få känna sig lite mindre udda och ensam om sådant som är svårt. 


(null)

Idag är jag inte konstant rädd för att jag inte ska passa in längre. Jag vet ju redan att jag sällan gör det. Men jag vet också att det finns människor som ser mig och som uppskattar mig som jag är. Precis som jag ser på alla som jag omger mig med. Älskade människor som det inte finns i min värld att skämmas över eller tänka att de inte platsar. 


Don’t you just hate it when…

Yngsta; 

Snälla mamma, köp ett nytt nattlinne!! 

Jag; 

Varför det? Den här t-shirten är jätteskön.

Hon pekar… 

Jag täcker för bröstet. 

Hon; 

Hmm…alltså mamma, det andra också.


Jag byter om. Och slänger min supertasiga, men ack så sköna t-shirt i soporna. 

Nu sörjer jag. Iklädd en tröja utan hål. 


(null)




Vems ansvar?

I veckan kom en kollega till mig och frågade om vi kunde prata en stund. Det blev ett flera timmar långt samtal om arbetsmiljö, sociala aspekter av denna och en del annat. 
"Jag vet att det är jag själv som tillåter mig tryckas ner", sa personen i fråga. Men där protesterade jag. Först instinktivt, men sedan också lite mer genomtänkt. Det är klart man behöver dra gränser, våga säga nej, stå upp för det man tror på osv. För det kommer alltid finnas människor som lever på andras osäkerhet och väljer att trampa på de som inte är lika framåt. Men det finns också ett ansvar som medmänniska att bete sig på ett sätt som inte gör andra illa. Lite konsekvenstänk och sunt förnuft är faktiskt fullt rimligt att begära av sin omgivning. 

När det gäller ansvar väljer många att försvara sig med den uttjatade frasen "Jag kan bara ta ansvar för mig själv". En sanning med modifikation. För det betyder inte att man kan agera helt utifrån sin egen agenda utan att bry sig om att det får konsekvenser för någon annan. 
Det är stor skillnad på att ta ansvar för sitt eget handlande, tex genom att inte delta i skitsnacket bakom en kollegas rygg - eller att delta i det och sedan försvara det med att den personen får väl klara sig själv, det är "inte mitt ansvar". (Ännu hellre säga ifrån och ta avstånd från den sortens beteende).

Ett extremt exempel som jag tror de flesta kan förstå. Men många situationer är mer av en gråzon. Och det skadar inte att ibland fråga sig själv om (och hur) ens agerande påverkar någon annan på ett negativt sätt. Tror och hoppas få egentligen vill andra illa, men därmed blir det kanske också lättare att skaka av sig sin egen obetänksamhet. Medan den som drabbats av den går runt och känner sig förminskad, nedtryckt och inkompetent. Och den känslan får växa sig allt större inombords. 

Jag hoppas jag kunde ge kollegan lite nya perspektiv och ork att hantera situationen. Min roll och det förtroendet jag får i sådana här frågor är väldigt utvecklande för mig med. Ofta är man ju så himla bra på att ge andra vettiga råd och synpunkter på deras utmaningar. Men är dålig på att etablera samma tänk när det gäller en själv och det egna livet. 

 

Även denna vecka har varit intensiv. Jag mår rent ut sagt vidrigt emellanåt. Men jag håller ihop. Härdar ut och gör allt som förväntas. Det är antagligen bara en slump, men just denna vecka så har flera av mina nära valt att prata med mig om sina utmaningar. Betydligt värre sådana än den ovan. Och det är ett område där jag inte säger nej. Jag lyssnar och tar mig den tid som krävs. Sen går jag hem och känner hur ångestklumpen i mage och bröst drar ihop sig som i kramp. Jag kan inte äta, inte sova, inte fokusera. Ibland får jag påminna mig om att bara fortsätta andas. Lite till, en minut, en timme, en dag. Någonstans måste det vända igen. Tänker att om jag kunde känna hat, så kanske det skulle vara lättare nu. Då hade jag kunnat kanalisera känslorna och rikta dem mot andra istället för att kvävas inombords. Men det går inte. Jag kan bli arg, tillfälligt. Men min ilska utmynnar alltid i sorg. Alltid bara Så. Jävla. Mycket. Sorg. 

 

(null)









Ledsen…

…för att jag inte kunde komma till jobbet idag. Jag hade en katt som för ovanlighetens skull ville ligga i mitt knä. Och då måste man ju passa på att njuta. 


(null)


Lite ledsen generellt nu också. Försöker hålla mitt fokus på allt jag har istället för motsatsen. Men det är svårt och till viss del behöver man nog tillåta sig få känna de där sorgsna, tunga känslorna också. Så länge de inte blir konstanta. Och trots att minnena är jobbiga och jag inser att min bearbetning därmed inte helt klar, så befinner jag mig på andra sidan det som var. Bara det!

(null)





Påsk - del 2

Påskafton innebar glass ute på stan. Äntligen säljs kulglass igen och det går att få med smak av mint och mörk choklad. Ljuvligt! 

(Har ju i år kommit en ny daimstrut med mint, men vilken besvikelse. Ljus choklad och mintglass som knappt smakade något alls ). 


(null)


Det har blivit alldeles för mycket godis denna påsk. Och ovanligt mycket film! Jag har försökt sitta still och ta in även sådant som inte redan är välbekant. Det är en utmaning för mig, men vet att det kan vara viktigt för andra, så jobbar på det.


Igår kväll såg jag och äldsta på Dracula på tv. Med reklam och allt, precis som förr i tiden. För mig var det bra, för med naturliga pauser hann jag få in små delar av den bearbetning jag behöver redan under filmens gång. (Även om jag kommer fortsätta fundera och känna i många dagar till). Så är det för mig. Det mesta tar tid att smälta och hantera. Jag har tex sällan svar på om en film var bra direkt efter jag sett den. Det vet jag först någon vecka senare, som tidigast.


Men spontant så konstaterade jag att om det här är vad folk kallar skräckfilm, så har jag helt missförstått. Dessutom…hur jag nu ska lägga fram det utan att låta alltför galen, så kändes det lite välbekant. Som min sorts kärlek. De flesta filmer som andra kan relatera till får mig oftast att känna mig så udda. Både på film och i verkligheten tycks det vara så mycket enklare för andra att komma vidare i livet - oavsett vad som sker.


Jag inser ju (utifrån allt jag ändå fångat upp under livets gång), att om man ser Dracula och i någon mån känner igen sig och tänker "äntligen nån som fungerar som jag". Då är man mer än bara lite konstig. 

Vilket jag iofs redan visste. Jag fungerar inte som de flesta andra. Det borde (tänker jag ibland) vara något positivt i att vara lojal och älska av hela sitt väsen, genom allt. 

Men det är inte positivt. Inte när man lever i en värld där andra inte fungerar på samma sätt. Det är tvärtom förödande. Jag kommer alltid vara den som står kvar. Som lämnas sårad, besviken och uppgiven. Och inte förstår hur det kan vara så lätt att bli ersatt. Men jag vet att det är så människor fungerar (och antagligen ska fungera). Och jag får bara finna mig i det och hoppas på ett annat slags liv efter döden.


(null)

Jag älskar på ett sätt som tar tid. Det är så jag fungerar. Det tar tid att börja älska. Och jag slutar sällan. Därför måste det också få ta tid att komma över att inte vara älskad. 

Önskar att andra förstod hur illa de gör mig genom att försöka vinna mitt hjärta när avsikten inte är att vårda och behålla det för alltid. 


Utöver film så har jag också fått lyssna på min yngstas presentation om fåglar otaliga gånger. Kan den numera utantill.  

I kväll ska barnen till sin pappa, så då får han ta vid som åhörare. 

Jag för min del hade sett fram emot att inleda min barnfria vecka med en konsert i morgon. Men den har blivit uppskjuten pga sjukdom. Var först väldigt besviken, men det blir istället häng med två vänner (f.d. kollegor) under em och kväll. Och "konsertsällskapet" träffar jag över en öl på onsdag. Konserten blir dessutom av längre fram, så nu när jag hunnit landa i omställningen så känns det ändå riktigt bra.


(null)








Påsk - del 1

Inledde påsken med en kaffe i hamnen i Lomma i torsdags. Solen sken på oss där vi satt och det kändes som vår, trots att det var svinkallt. 

Sen körde jag hem till barnen, fixade hemlagad pizza och vi såg på film (Home). 


Långfredagen sov vi länge allihopa och spelade sedan sällskapsspel resten av dagen. Frågesport, charader, uno och memory. Och åt smågodis till sprickningsgräns 🙈


(null)


Sådana dagar, när vi inte har något inbokat, alla är på bra humör och utvilade så är jag bara så lycklig över att vi har varandra! 

Över att mitt liv har berikats med två barn som driver mig till vansinne emellanåt, men som är så underbara personer att kärleken till dom är överväldigande. De är så smarta, roliga, empatiska, kloka och modiga. Och jag är så stolt över hur de i en värld där alla strävar efter att passa in, ändå vågar säga ifrån, ta ställning och vara sig själva. Om än inte fullt ut, så vågar de i alla fall försöka. De ser och de påtalar när något inte känns bra.


Nu är jag såklart partisk. Det är mina barn. Men enligt mig så är de lite extra speciella. Lite som katter. Blir man utvald att få deras kärlek, tid och förtroende, då är man inte "vem som helst". (Försöker låtsas att de hade velat hänga med mig även om jag inte vore deras mamma…men tyvärr är jag inte säker på att jag hade kvalat in) 🙈


Idag är det påskafton och planen var ursprungligen att köra upp till familjen. Och där kom förra veckans andra lite tunga moment in, när min mamma lades in på sjukhus. Det rörde upp minnen och känslor av såväl oro, som sorg och maktlöshet. Jag blev påmind om hur vi kastades mellan hopp och förtvivlan. Hur fruktansvärt ledsen jag var. Samtidigt som vardagen bara fortgick. Och på något sätt klarade jag av att både arbeta och ta hand om barnen.  


Nu berodde inläggningen på dåliga provsvar som behövde följas upp mer noga. Men av alla tester tagna hittills så verkar allt bra. Fler tester är att vänta efter helgen och de har kvar henne för observation ändå. Men efter att hon ringde upp mig redan första dagen och beklagade sig över hur tråkigt hon hade det, så släppte trycket över bröstet. Hon hanterar sin telefon, ber om saker att läsa och tycker det är långtråkigt att vara inlagd. Allt det normala i dessa delar är en sån glädje. För två år sedan fanns inte tid och rum. Ännu mindre att hantera en iPhone. 


(null)

Tyckte jag köpte mycket godis… Ändå var jag den som plockade minst av oss alla 🙄


Tom på ord

Den senaste veckan har det varit…mycket. Mycket på alla möjliga sätt. Får dela upp det i flera inlägg, för orkar inte skriva om allt på en och samma gång. (Och tror inte ni orkar läsa)

Veckan har innehållit känslor av alla slag. Jag har varit ledsen, orolig, uppgiven, rädd och känt mig lite dum. (Men också varit hoppfull, glad, tacksam och fått uppskattning. Allt har mao inte varit dåligt)! 


Jag har dessutom haft djävulskt ont efter en biopsi i måndags. Jag grät på vägen hem från sjukhuset. Av smärtan. På allvar. Så illa var det. (Fysisk smärta kan vara riktigt hemskt, men det får mig sällan att gråta).


Och det i sig väckte känslor av skam i mig. För att jag tillät mig reagera på smärtan. Det låter kanske konstigt. Men för er som inte varit med sedan start; 

Jag slutade gråta som 7-åring. Det var helt enkelt inte en lösning på något att visa sig svag, tänkte jag då. Tvärtom. Jag behövde vara den som höll ihop utåt sett. Jag var äldst. Om jag inte var stark och visade att allt var okej. Vem skulle då göra det? Det var min uppgift att skydda mina syskon och det var min uppgift att avleda och lätta upp stämningen när det behövdes. 


Jag börja tillåta mig att gråta igen när jag var runt 20. Men bara i min ensamhet. Det tog ytterligare några år innan jag vågade visa den sidan av mig själv för någon annan. Och det är ännu bara en handfull personer som fått se mig i det skicket. Personer jag stått nära och varit tillräckligt avslappnad med antar jag. Och när de väl redan sett den sidan av mig så har jag inte kunnat stänga av den igen 🫣


En av dessa personer tröttnade på att jag hade så nära till gråt i perioder och talade om för mig hur tröttsam min självömkan var och att jag själv försatt mig i de situationer som fick mig att gråta. De orden var så hårda, kalla och dröp av förakt. Det var ord av det slag som man krymper av. Som får en att vilja försvinna från jordens yta. Som jag aldrig velat berätta för någon annan om. För att jag skämts. Tänkt att det kanske stämde. 


(null)

Rätt bra sammanfattning av veckan. Så mycket som känts och som jag egentligen velat säga. Men som jag inte lyckas formulera eller få ur mig. 

Jag fick fundera många varv på det innan jag kunde konstatera att det faktiskt var fel. Jag tycker inte synd om mig själv. Tårarna kommer av trötthet, sorg, uppgivenhet, rädsla och en massa annat. (Ibland kanske väldigt lätt kan tyckas). Men de bottnar inte i självömkan.

Ändå har de orden satt sig hårt och djupt i mig. Så trots att jag visste att tårarna denna gång berodde på att det gjorde så vansinnigt ont, så skämdes jag över att gråta. Kände inte riktigt att jag hade rätt till det. 

Ord kan verkligen ställa till det och orsaka skada. Vet att jag också bidragit till det genom saker jag sagt till andra. Av obetänksamhet eller i stunder av ilska. Minnen av sådant kan plåga mig. För även om jag sagt förlåt, så går det aldrig att radera eller ta tillbaka. Lika lite som de ord som gjort mig illa kan glömmas. Minnena kan blekna, men ärren finns kvar. De kan både skrava och i värsta fall spricka upp till blödande sår på nytt. 


Jag börjar blir bra på att identifiera vad som triggar och varför. Men har ingen bra lösning på hur jag ska skydda mig mot det. (Någon sådan kanske inte ens finns utöver att låta det ta sin tid). 


Ska skriva mer om denna veckas utmaningar längre fram. Vet att det är inlägg som detta som uppskattas mest. Inte för att jag tror att någon önskar mig illa, men för att det ofta är de svåra ämnena det känns skönt att inte vara ensam om. Och där man har ett driv att få utvecklas och förstå. 

Jag fungerar likadant. Älskar när jag hittar texter som är plågsamma påminnelser om allt jag känner, klädda i ord av någon annan. Beskrivningar av hur de hanterar det. Och det har ingenting att göra med att jag vill att författarna av dessa texter ska plågas. 


Men först lite påsklov och allt det fina i att ha lediga dagar med älskade människor 🐣




En viktig dag

Vissa texter är jobbigare än andra att skriva.
Som den här.
För det ligger mig så nära hjärtat.
Ett lite annat sätt att fungera, ta in och hantera livet.
Och det är helt okej. Vi är helt okej.

Jag som passar in överallt.
Jag som har så lätt för att prata, lätt att få nya vänner.
Som presterar, levererar och får livet att fungera.
Som balanserar arbete, jobb och relationer utan problem.
Träffar vänner, går ut, reser och upplever världen.
Så ser det nog ut i alla fall.

Men också jag som aldrig har känt att jag riktigt förstår.
Framför allt aldrig har känt att någon förstår mig.
Aldrig har upplevt att jag passar in eller är önskad.
Jag reagerar fel, olämpligt, upplevs svår och skrämmande.
Särskilt när jag är trött och inte orkar låtsas.

Jag har testat många diagnoser. Många mediciner.
Olika slags terapi. Men aldrig kommit framåt ändå.
Tills jag på riktigt vågade se mitt barns utmaningar.
Mötte mig själv i allt det svåra, som vuxen.

 

En utredning. Autism. Högfungerade autism.
Inget att bota. Inget att behandla. Inget stöd.
(Jag är ju vuxen och har fått livet att fungera tidigare).
Och det får jag. Det kan jag. Jag kan allt. Ibland.
Men det tömmer mig på energi att få ihop vardagen.
Önskar jag fick vara mer som andra emellanåt.

Min diagnos motiverade mitt barns utredning.
Samma resultat, men mer stöd och hjälp!
Önskar jag sett det för många år sedan.
(Men det tog i alla fall inte halva livet, som för mig själv).

Spontant ett "det visste jag ju redan", sedan en sorg.
Jag som arbetar med det här. Har gjort i många år.
Som inte ser autism som ett fel, inte som en sjukdom.
Utan som ett lite annorlunda sätt att fungera.
Ändå sköljde sorgen över mig som vågor i en storm.
För plötsligt såg jag mina utmaningar genom livet.
Hur även mitt barn skulle behöva möta dem.
Inte för att det är fel på oss.
Utan för att vi lever i en värld som har utformats fel.
Ett samhälle där ett slags sätt att fungera är norm.

Jag har ofta fått höra "du borde ha förstått". 
Men det gör jag inte. Jag förstår inte alltid det dolda. 
Det som jag förutsätts fånga upp. 
Och det gör mig så ledsen när jag försöker förklara hur det
kan bli för mig när jag inte riktigt förstår, men möts av misstro. 
Av förakt, hånfullhet och ses som någon som bara vill bråka. 

Vänner fungerar oftast bra. Vänner tar inte ansvar för varandras sätt.
Men i relationer har jag alltid undanhållts från andra, varit någon man skäms för. 
Och att inse det gör något med ens inre, det tär sönder mig att inte duga. 
Det är inte jag som borde känna skam över att inte få vara med. Men det gör jag. 
Och det är en av många saker jag aldrig vill att mitt barn ska behöva uppleva. 

Idag är det World Autism Awareness Day.
Idag och alla andra dagar vill jag verka för förändring.
Normalisera oss alla som individer med olika sätt och behov.
Det är okej att vara…sig själv!

 
 
 




Vad är det där?!

I tisdags blev det en dag med arbete hemifrån. Sittandes vid köksbordet med en kopp kaffe och solen som sken utanför så blev jag så himla sugen på glass! 

Mjölkprodukter är kanske inte det bästa att äta när man vill få upp sitt järnvärde så funderade på alternativ.... Lunchen blev en runda till affären för inköp av havregrädde och ägg. Smaksatte det sedan med vaniljsocker. Och vilken glass det blev!

Jag trodde den skulle bli oätlig, mest smaka fryst gröt eller möjligen ägg. Men den blev fantastisk. Tro det är min nya grej. Kommer göra glass i alla möjliga smaker och varianter framöver. Perfekt årstid för det och dessutom går det att välja bort mjölk samt söta med valfritt alternativ utifrån hur sött man önskar  (socker, sötningsmedel, bär, vanilj, chokladpulver etc). 

Tyvärr glömde jag den i frysen lite för länge. Så hade sen en stenhård 1,5 liters "klump" av glass. Tinade lite och delade upp med en kniv för att frysa in i lagom portioner. 

(null)

Vackert blev det inte, men fortfarande lika god! Och kanske låter barnen bli den eftersom det mest av allt ser ut som fryst blomkål 😂 
(Och nej, inte ett aprilskämt om någon undrar).


RSS 2.0