Den 5 oktober 2009 – Kanelbullens dag!

Nej, ingen superångest eller dödslängtan.

Idag känns det faktiskt helt okej igen. Skönt!

Men trött är jag...

 

Kanelbullens dag till ära satte jag igång

med bullbak vid lunchtid.

Drygt två timmar senare doftade det ljuvligt i hela

lägenheten och inte mindre än 106 bullar låg på gallret

ovanpå spisen!

 

 

Som tur var fick vi hjälp att äta upp i alla fall en del av dom!

 

(Idag ska jag förresten höja dosen Lamotrigin till 100 mg)

 


Kommentarer
Postat av: kristian

dom bullarna såg goda ut (hoppas dom var det också :O )jag hoppas också att lamatroginen gör bra nytta för dig!! börjar känna mig osäker på om min funkar tyvärr!!!



ha de super bra kram kristian

2009-10-13 @ 18:57:01
Postat av: Jenny

Jodå, dom var goda! :-)



Vilken dos är du uppe i nu?

Jag tar numera 100 mg. Det känns okej, men har fortfarande mycket huvudvärk, trötthet och är

så arg & irriterad hela tiden. Man kan ju hoppas att det ger med sig efter några månader...



Känner du fortfarande av mycket biverkningar? På vilket sätt är du osäker på om det fungerar? Är det fortfarande mycket svängningar? Har du också fått prova litium innan?



Kram Jenny

2009-10-13 @ 20:15:31
URL: http://remiss.blogg.se/
Postat av: kristian

hejhej!! Jag e uppe i 150mg och ja tyvärr fortfarande mycke huvud värk trött å arg irriterad 24timmar/dygnet



tyvärr har jag mycke svängningar på båda hållen från dag till dag å vecka till vecka, känns som inte kan planera nått alls framåt för jag vet inte hur min nästa dag är och det e ju rätt tråkigt!!!



nä jag har inte provat litium och e inte jätte sugen på att byta medcin en gång till känns som det e det ända man gjort senaste året ju!!



klarar du av att jobba som vanligt eller du e sjukskriven???



kram kristian

2009-10-14 @ 14:01:11
Postat av: Jenny

Hur hög dos är tanken att du ska ha när du trappat upp klart? Jag har fått veta att runt 200 mg brukar vara lagom, så ska snart höja till 150 och sen 200 om ett par veckor. Ev. ända upp till 300 om det behövs.

Hur kommer det sig att du inte fick prova litium som första medicin? Vad har du fått pröva för mediciner innan? (Lite nyfiken eftersom många läkare tycks ha helt olika uppfattning om vad man ska få...)



Jag är sjukskriven på heltid. Men ska nog "bara" vara det 50-75% när upptrappningen är klar.

Jobbar du eller är du också sjukskriven tills vidare?



Kramar Jen

2009-10-14 @ 20:25:25
URL: http://remiss.blogg.se/
Postat av: kristian

jag vet inte vilken dos som e tänkt för det har jag aldrig fått reda på men vi får väl prova oss fram tror jag :)



jag har ju haft zoloft och efexor och en massa andra innan dom kom på att jag hade bipolär så lamatrogin e den ända jag haft sen dom "hitta" felet på mig....

jag e sjukskriven heltid och har varit det sen den 15juni och tanken e ju att jag iaf ska komma tillbaka 50% men där finns väl en risk att man aldrig kommer tillbaka fullt har jag förstått på läkare och FK.. kul i så fall å bli sjukpansionär vid 28års ålder :( men man ska väl försöka tänka possitivt även om det e svårt ibland

Kram Kristian

2009-10-14 @ 22:51:11
Postat av: Jenny

Vet inte om du är nöjd med din läkare? Men h*n verkar inte så värst sympatisk...

Jag har också ätit antidepressiva innan (både zoloft & efexor), men det första jag fick pröva efter diagnosen var litium. Nu var det ju helt fel för mig, men vad jag fått höra det absolut bästa & mest beprövade läkemedlet vid bipolär. Som man bör testa först eftersom OM det ger effekt, brukar patienten må väldigt bra av det.



Vad arg jag blir på din läkare och FK ang. återkomst till jobb. Det inspirerade mig till dagens inlägg (som publiceras om nån vecka).

Ingen har sagt något sånt till mig och jag kommer aldrig acceptera det.

Jag ska jobba 100%. Jag ska vara 100%.

Kanske inte imorgon, men den dagen kommer!

Ge inte upp - du fixar det här du med!!!



Kram Jenny!

2009-10-15 @ 00:51:14
URL: http://remiss.blogg.se/
Postat av: kristian

kan säga jag e inte jätte nöjd med min läkare, har inte träffat henne på över 2 månader nu bara haft tele kontakt och jag tycker det e så jävla dålig stil sen blir jag ju efter med min sjukskrivnings intyg till fk hela tiden efter som inte kan skriva ut dom till mig i tid, som nu går min sjukskriving ut i morgon men jag har inte hört nått från läkaren inu.. E j*vligt trött på öppen vården Eslöv!!!



När jag var på FK så¨tryckte min handledare ut papper från sosialstyrelsen eller vad det heter och där stod ju riktlinjer för bipolär och det var ju jätte lång sjukskrivnings tid tror det bra 1,5-2 år och sen hade man haft många skov och det hade börjat i tidig ålder så fans en stor risk att man aldrig kom tillbaka 100% i arbete stod där i papperna och det var visst så enligt läkarna också. vad vet jag!!

Kram Kristian

2009-10-15 @ 12:22:40
Postat av: Jenny

Känns som psykvården på de flesta ställen är rätt kass...Handlar nog mycket om vilken läkare man får också. Du har ingen möjlighet att byta?

Jag är nöjd med den jag har nu (men bytt säkert 5-6 ggr innan).



Enligt min läkare & handläggare på FK, så hoppas dom på att jag ska kunna jobba 25% from nästa månad och sen fortsätta öva upp till 100%.

Hade dom inte haft den tron på mig och min förmåga hade jag nog själv också känt att det var "hopplöst".

Dåligt att du bara fått en utskrift som verkligen inte ger nåt positivt alls.

Menar att säger "alla" att man ändå har en dålig prognos så är det ju lättare att själv ge upp, tänka att det är ingen mening att ens försöka.

Men jag tror på dig! Du vill ju & med det kommer man långt!



Kram Jenny

2009-10-15 @ 22:19:51
URL: http://remiss.blogg.se/
Postat av: kristian

ja jag tror att regeringen borde sattsa på lite mer pengar inom den här vården för det e viktigt med personlig kontakt tycker jag!!...vet inte vad jag har för möjlighet till att byta och det känns lite jobbigt att göra det för då får man dra allt igen och så kanske inte dom tror på en och vad gör man då



ja det känns ju inte alls kul när man får sånna papper för då känns det änu mer jobbigt att tänka possitivt, men jag försöker och hoppas det ska lösa sig och som du säger med vilja och lite envis het kan man komma långt.. har lite svårt att vara possitiv just är i en nedåt svacka med mycke ångest och lite sömn, man känner sig så ensam när man sitter här på nätterna ingen att prata med och dom man kan prata med förstår ändå inte hur det är så det e inte lönt att prata om det!! nä nog om det!!

Kram Kristian

2009-10-15 @ 23:56:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0